Resurse umane

Recrutare de personal

Recrutare pentru pozitii de executie, middle si top management.

Cum reusim sa alegem cei mai buni candidati?

 1. Selectia candidatilor – vom selecta exact candidatii care sunt compatibili cu cerintele dvs.
 2. Interviul preliminar de tip CBI
 3. Evaluarea candidatilor – aveti posibilitatea de a obtine profilul psihologic al potentialului candidat alegand dintr-o gama variata de probe ce surprind aspecte ca trasaturile de personalitate, gradul de compatibilitate cu postul in functie de nivelul de dezvoltare a competentelor profesionale, predispozitia catre comportamente contraproductive sau nivelul de dezvoltare al abilitatilor cognitive.
 4. Definirea listei scurte in functie de cei 3 factori: interviu CBI, procentul in care este compatibil cu postul in functie de competentele profesionale si testul de personalitate, rezultatele obtinute in urma testarii cognitive.

Evaluare de personal

Fie ca iti doresti sa alegi cei mai buni candidati intr-un proces de recrutare, fie ca iti doresti sa iti reevaluezi echipa noi iti propunem cele mai eficiente metode de testare.

 • Doresc sa stiu in ce masura persoana este compatibila cu postul – test de personalitate si compatibilitate cu postul in functie de 16 competente profesionale. – testarea se poate face online, raspunsul va ajunge la tine imediat ce candidatul a incheiat testul.
 • Doresc sa stiu la ce nivel se situeaza candidatul meu in ceea ce priveste abilitatile cognitive- Rationament analitic; Transfer analogic; Memoria de lucru; Inhibitie cognitiva; Interferenta cognitiva; Comutarea atentiei; Inhibitie cognitiva si Memorie de scurta durata;Rationament matematic; Calcul matematic; Constanta formei; Perceperea detaliilor; Analiza perceptuala complexa; Orientare spatiala;  Timp de reactie simplu; Timp de reactie in alegeri; Timp de reactie in accesarea memoriei; Capacitatea decizionala.
 • Doresc sa stiu in ce masura este predispus candidatul meu catre comportamente contraproductive  ca furtul, indolenta, consumul de alcool sau alte substante si care sunt punctele  sunt punctele sale forte.
 • Doresc o testare specifica a oamenilor de vanzari in raport cu factorii de succes profesional si abilitatile primare ale unui om de vanzari.

Diagnoza organizationala

Diagnoza organizationala are rolul de idenifica si masura cauzele pentru care exista diferente intre performanta realizata si performanta dorita de companie. Metoda implica construirea unui instrument adaptat la nevoile clientului care surprinde vulnerabilitatile companiei si genereaza solutii personalizate.

Acest serviciu este util in stiuatia in care:

 • Compania trece printr-o perioada de criza
 • Compania nu mai reuseste sa atinga nivelul de preformanta scontat
 • Este necesara reorganizarea si eficientizarea activitatii curente
 • Este necesara restructurarea companiei
 • Apar blocaje in anumite procese ce duc la pierderi ale companiei
 • Compania se pregateste pentru sau a realizat o schimbare majora

Diagnoza oranizationala vizeaza toate structurile si functiunile din compania analizata, printre care: functiile managementului, comunicare interna, dezvoltare profesionala, sistemele de evaluare a performantelor, satisfactia angajatului etc.

Evaluare 360º

Evaluarea 360 iti ofera o imagine in perspectiva care te va ajuta sa evaluezi obiectiv un angajat.
Acest tip de evaluarea transpune in date clare feedback-ul obtinut de la persoanele din imediata apropiere a angajatului.
Dimensiunile suprinse in chestionarul 360 se pot customiza in functie de necesitatile pe care le impune domeniul de activitate al companiei sau pozitia pentru care se face evaluarea. Astfel ca instrumentul poate include dimensiuni ce variaza de la comunicare si relatii interpresonale pana la creativitate si abilitatea de a rezolva probleme.

Beneficiile evaluarii 360:

 • Vederea in perspectiva: aceeasi persoana este perceputa diferit daca este analizata din pozitii diferite. Asadar, de cele mai multe ori un angajat este apreciat de superiorii sai in functie de realizarile profesionale, de colegii sai in functie de agreabilitate si sociabilitate, de subordonati in functie de stilul de leadership etc. Evaluarea 360 iti ofera o imagine in perspectiva care te va ajuta sa evaluezi obiectiv un angajat.
 • Imbunatatirea relatiilor la nivel de ehipa: sistemele traditionale de evaluare pot deteriora relatiile dintre superiori si subordonati datorita mai multor factori ca de ex. evaluarea in functie de realizarile profesionale recente. Evaluarea 360 favorizeaza un mediu propice pentru munca in echipa bazata pe incredere intrucat evaluarea se face atat pe orizontala cat si pe vertical.
 • Aceasta evaluare incurajeaza onestitatea si ajuta oamenii sa isi evalueze actiunile in vederea obtinerii performantei.
 • Satisfactia angajatului: Acest instrument le ofera atat managerilor cat si subordonatilor oportunitatea de a avea o vedere in perspectiva a propriului comportament. In plus, solicitandu-le subordonatilor sa isi evalueze superiorii reprezinta o dovada ca managementul apreciaza opinia angajatilor si ii face sa simta ca sunt pretuiti, fapt ce are un efect pozitiv asupra randamentului si loialitatii fata de companie.
Smiley face
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeste in oameni!